پیشگری بهتر از درمان است ،
برای جلوگیری از شیوع کرونا ویروس ماسک بزنیم
پیشگری بهتر از درمان است ،
برای جلوگیری از شیوع کرونا ویروس ماسک بزنیم
یاداشت مدیر مسئول موج برنا – پس از #جنگ_جهانی _دوم ، بیماری اپیدمی و فراگیری نتوانست جهان را تحت شعاع قرار دهد . #کرونا_ویروس اولین بیماریی بود که پس از جنگ جهانی دوم ، جهان را تحت تاثیر خود قرار داد و تنها فرق آن شرایط جامعه و جهان بود که با کمک فضای مجازی پزشکان و مسئولین در کنار مردم با بیان نوع ابتلا ، علایم و راههای پیشگیری را به هم اطلاع هم برسانند و در این راه در کنار هم باشند . در این مسیر وظیفه ما مردم است تا بتوانیم با رعایت اصول اولیه بهداشتی مراقب خودمان ، اطرافیان و خانواده بزرگ اجتماع باشیم .
زندگی کردن با کرونا را بیاموزیم .
بحث و تبادل نظر در خصوص شیوع کرونا به هیچ وجه بر پایه تاکید بر منشا ، درمان یا واکسن نیست ، در این مجال سعی خواهیم کرد در خصوص چگونگی زندگی با شرایط شیوع بیماری تا کشف واکسن سخن بگویم ، متداول ترین راهی که از دیر باز در خصوص هر بیماری بیان شده است :
اول اینکه : امید داشته باشیم .
دوم اینکه : پیشگیری بهتر از درمان است .
بنابراین در راه پیشگیری باید بسیاری از کارهای معمول را انجام نداد و یا با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام داد . در بخش دوم که بیشتر تشریح خواهیم نمود عدم حضور در جمعهای بزرگ مثل جشنها ، مراسمهای عزا و شادی و ورزشهای گروهی است و حضور در جمعهای بزرگ مثل محل کار ، رفت و آمدهای یومیه ، رعایت بهداشت فردی مثل استفاده از ماسک و دستکش و ضدعفونی کردن دستها با محلولهای بهداشتی است .
امید و اعتماد به نفس داشته باشیم .
بدون شک در هر فعالیت داشتن اعتماد به نفس و امید رمز موفقیت است و باید برای رسیدن به سرمنزل مقصود این دو عامل بزرگ موفقیت را به همراه داشته باشیم . در این مسیر هم با امید به رسیدن راه حل درمان قطعی و پیدا شدن واکسن باید امیدوار باشیم ، اما مسئله مهم در خصوص ابتلای احتمالی خودمان و اطرافیان است که می تواند ما را از این مهلکه نجات دهد و با حفظ روحیه و اعتماد به نفس و امید گام اول بهبودی را برداریم و با این تفکر راز سلامت را به ارمغان آوریم
پیشگیری بهتر از درمان است . رعایت پروتکلهای بهداشتی ، خصوصا استفاده از ماسک الزامی است .
پیش از این هم گفته شد که در این مجال به کرونا ویروس از دیدگاه علمی و چالشهای پیش رو نمی نگریم ، اما نکته حائض اهمیت جلوگیری از ابتلای خودمان و خانواده به این ویروس است . ویروس که طی شش ماه اخیر جهش قابل ملاحضه ای داشته و دیگر شبیه روزهای اول نیست ، راههای درمان متفاوتی پیشنهاد و انجام شده که بعضا در مقاطعی خوب و مفید بوده است اما محققان به یک اجماع رسیده اند که با استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی می توان از شیوع این بیماری جلوگیری کرد و این با استفاده از ماسک میسر می شود .
من ماسک می زنم .
کاملا منطقی به نظر می رسد که تامین ماسک نکته ای بسیار پراهمیت است ، مثلا با توجه به نقل قولهای ماندگاری ماسک در شرایط عمومی روزانه حداقل یک ماسک برای یک نفر در شهرهای کوچک و دو ماسک در شهرهای صنعتی و بزرگ ابتدایی ترین نیاز است و یک خانواده 2 نفره فقط 5000 هزار تومان روزانه برای این امر مهم نیاز دارند ، اما باید این الگو هزینه را در زندگی روزمره درنظر بگیریم تا به غیر دغدغه های درمانی ، گرفتار هزینه های درمان این ویروس نشویم .
هرچند می توان با یک تفکر و بررسی اجمالی ماسک را با هزینه کمتر تولید کنیم در مدت شیوع این بیماری تا رسیدن به درمان و کنترل قطعی خود ، اطرافیان ، خانواده ، شهر و منطقه ،کشور و جهان را از ابتلای ناخواسته نجات داد .
یک قرار مهم
از امروز برای جلوگیری از شیوع این بیماری پیشگری را از خودمان شروع کنیم : #ماسک_بزنیم ، #میهمانی_نرویم ، در #عزا_و_عروسی_شرکت_نکنیم ، #فاصله_اجتماعی_رعایت_کنیم ، دستها را در صورت تماس با سطوح ضدعفونی نمائیم یا حداقل بشوییم . #نظافت_فردی ، #بهداشت_فردی را با رعایت زمانبندیهای منطقی رعایت نماییم .
مشارکت در پویشهای همگانی کمک به بیماران خاص
در چگونگی ابتلا و شیوع این بیماری خون نقشی ندارد ، یعنی می توانیم با خیال راحت با حضور در پایگاههای انتقال خون ، خون و پلاکت را برای بیماران خاص اهدا کرد و یا حتی بیماران مبتلا به کرونا ویروس یکماه پس از بهبودی می توانند پلاسمای خود را برای کمک به بیمارانی که به تازگی به این بیماری مبتلا شده اند اهدانمایند .
اهدای خون و پلاکت برای کمک به بیماران خاص
همانطور که بارها بیان شده است ، در چگونگی ابتلا و شیوع این بیماری خون نقشی ندارد ، یعنی می توانیم با خیال راحت با حضور در پایگاههای انتقال خون ، خون و پلاکت را برای بیماران خاص اهدا کرد . انتقال خون تمام نکات بهداشتی و پروتکلهای تنظیمی را در گام اول برای سلامت اهداکننده رعایت می کند و از سوی دیگر برای تولید فرآورده های خونی با رعایت اصول بهداشتی امن ترین مکان خواهد بود .
توضیح این نکته ضروری است که بسیاری از بیماران خاص به صورت ثابت باید از خون یا پلاکت و دیگر فرآورده های خونی استفاده نمایند ، بنابراین ضروری است تا اهداکنندگان خون در این ایام بیش از گذشته به فکر بیماران خاص باشند ، چرا که بدن آنها در صورت عدم تامین خون و فرآورده های خونی می تواند واکنش نشان دهد و بیماران خاص و خانواده های آنها را دچار نگرانی کند .
اهدای پلاسما توسط بیماران درمان شده کرونا ویروس
شاید شنیده باشید که درد کشیده طبیب است و مبتلایان به این بیماری بهتر می توانند این درد را درک نمایند . خوشبختانه پلاسما درمانی به عنوان یکی از راههای درمان مطرح شده است و بیماران مبتلا به کرونا ویروس یکماه پس از بهبودی می توانند پلاسمای خود را برای کمک به بیمارانی که به تازگی به این بیماری مبتلا شده اند اهدانمایند .
سمیه عظیمی
مدیرمسئول پایگاه خبری موج برنا