محمد مرادپور رکوردار پلاکت خون:
زلزله رودبار اولین تلنگر بود
محمد مرادپور رکوردار پلاکت خون و مدیر گروه " گیل یاران پلاکت :
گروه گیل یاران پلاکت در راستای ترویج فرهنگ پلاکت گام برداریم .
گفتگو سلامت موج برنا – تقی مرادپور یکی از اهدا کنندگان پلاکت و در واقع رکوردار اهدای پلاکت کشور است ، اهداکننده ای که خود را وسیله ای می داند تا در راه کمک به بیماران نیازمند گام بر دارد . یکی از رکورداران اهدا پلاکت کشور که اتفاقات خوب زندگیش را دعا خیر مردم می داند و معتقد است علاجه واقعه قبل از وقوع باید کرد ، چرا که همه ما در یک پروسه 10 سال به خون یا فرآوردهای خونی نیاز داریم .
محمد مرادپور متولد 1353 رشت است که از آذر ماه 1396 گروه گیل یاران پلاکت را با هدف ترویج اهدا پلاکت آغازکرد ، وی که اولین سالهای آشنایش با سازمان انتقال خون را مربوط به اواخر دهه 60 می داند .
محمد مرادپور با اشاره به اولین اهداخونش می گوید : اولین اهدا خونم با توجه شرایط آن زمان یک اهدا جایگزین برای یکی از دوستانم بود ، شاید تا آن روز مسئله اهداخون را جدی نمی گرفتم و یا به گمانم آن روز و آن اهدا خون ، آخرین اهداخون خواهد بود ، اما گویا باید همیشه به فکر هم باشیم .
کوهنورد گیلانی به زلزله 1369 رودبار اشاره می کند و می گوید : کوه و کوهنوردی در واقع یکی از گزینه شناخت خدا و خداشناسی است و درسهای زیادی در این سالها گرفته ام ، من جمله امداد و کمکهای اولیه ، زلزله هولناک 1369 رودبار خاطره بدی بود و بعد از همه اتفاقاتش فراخوان نیاز به خون مرا وارد این عرصه کرد و دیدن حال و روز آنها موجب شد تا با خودم عهد کنم همیشه و در همه حال اهدا کننده خون باشم .
مد
یر گروه " گیل یاران پلاکت " با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر به طور متوسط اهدا خون کردم و دلم می خواست تنها فرزندم هم مثل خودم در این راه گام بردارد و به عنوان یک مروج تمام خوبیهای این امر خیر را برایش تشریح کردم .
محمد مرادپور به اهدا خون دخترش اشاره کرد و افزود : صدف لطف خداوند به خانواده ما بود و بسیار خرسندم که بگویم این موهبت الهی پس از ورود به سن اهدا خون ، تاکنون دومین اهدا خونش را انجام داده است .
محمد مرادپور به موضوع پلاکت اشاره کرد و گفت : طب انتقال خون ، با تمام گستردگیش در حال رشد و توسعه است ، روزگاری اهداخون جایگزین مرسوم بود و حالا توسعه فرهنگ عمومی موجب شده تا نیاز بیماران نیازمند پایاپای و ثانیه آخری نباشد و البته بسیار خوشحال کننده و امیدوار کننده است ، اما این روزها اهدا پلاکت یکی دغدغه هایی است که هم سازمان انتقال خون و هم بیماران با آن دست به گریبان هستند و امیدواریم با تلاش همیاران " گیل یاران پلاکت " این فرهنگ سازی اتفاق بیفتد و نیاز بیماران هم مرتفع گردد .
وی در خصوص اهدا پلاکت هم گفت : یک اهداکننده خون می تواند در سال 4 بار برای آقایان و 3 بار برای بانوان اهداخون داشته باشند ، اما یک اهدا کننده پلاکت 12 بار در سال می تواند در این راه پیش قدم باشد .
برای ورود به جمع اهداکنندگان پلاکت هم روش بسیار ساده است ، هر اهدا کننده خون می تواند به واحد جذب و حفظ اهداکنندگان خون مراجعه کند ، پس از دریافت مشاوره و شرکت در طرح سپاس ، به واحد پلاکت معرفی می شود و پس از یک آزمایش ساده می تواند به این خانواده بپیوندد .
مدیر گروه " گیل یاران پلاکت " افزود : به زودی گروه گسترده خواهد شد و در بخشهای مختلف منتظر حضور سبز علاقمندان به همکاری هستیم ، در کمیته آتی سازان ( مروجین 10 تا 16 سال ) جوانان ( 16 تا 30 سال) ، دانشجویان ، ورزشکاران ، هنرمندان ، مشاغل و خیرین ، که در بخش خیرین با همکاری و مشاوره دوستان تصمیم داریم کارهای بزرگی انجام دهیم .
محمد مرادپور در خصوص پویش #سفیر_آسمانی هم گفت : طیف مورد بحث ما بیماران خاص و سرطانی است و از این رو تصمیم داریم از کسانی که با این موضوع دست و پنجه نرم می کنند استفاده کنیم و با بیماران و خانواده های آنها همکاری نزدیک داشته باشیم ، در همین راستا و با توجه به وصیت حاج حمید یحیایی تصمیم گرفته ایم این پویش اولین گام ما باشد ، اولین پویش ما #سفیر _ آسمانی با یاد زنده یاد حاج حمید یحیایی است و انشاالله به زودی این پویشها را ادامه خواهیم داد .
وی در پایان گفت : نیاز به خون و پلاکت همیشگی است و به تمام گروههای خونی نیاز وجود دارد و البته یک تقاضای دیگر هم دارم ، در حال حاضر یکی از بیماران نیازمند به خون و پلاکت در بیمارستان بستری است که از این بابت هماهنگی انجام شده ، اما حرف آخر من این است که در نظر داریم در راستای اهداف سازمان انتقال سعی کنیم با کمک و حمایت اعضا تجهیزات وابسته به اهداپلاکت را خریداری کنیم و به سازمان هدیه نمایم .