نیاز به خون همیشگی است و #ایثار_ادامه_دارد.
همراهی مردم همنوع دوست در اهدا خون ، خصوصا در
ماه رمضان ،محرم و صفرستودنی است ،
اما نیاز به خون همیشگی است و #ایثار_ادامه_دارد.
یادداشت سردبیر موج برنا – چند سالی است که فضای مجازی موجب شده تا از حال و روز همدیگر با خبر شدیم ، این بخش خوب فضای مجازی است ، شنیدن احوالات همدیگر ، بیماری های جدید ، موفقیتهای جدید و البته راه حلهای جدید که می تواند ما را برای یک مسیر و زندگی هدفمند همراهی کند .
نذر خون به جای قمه زنی ِیا اهدا خون آگاهانه
اهدا خون در دو دهه اخیر رنگ و بویی دیگر دارد ، در دهه های قبل اهدا خون جایگزین موهبتی بود تا همه از حال و روز هم با خبر باشند ، اما امروز نوعی همبستگی خاص در ایران وجود دارد که دیگر کار به دقیقه آخر کشیده نمی شود ، جدا از دغدغه جراحی ، مسئله افراد اهدا کننده خون که تازه گروه خونی مشابه هم داشته باشند .
اما چند سالی است که در ایام خاص مثل ماه مبارک رمضان ، محرم و صفر وخصوصا دهه اول محرم ، عاشورا و تاسوعا ، اربعین حسینی ، 28 صفر موج غریبی در ایران راه می افتد و با برگزاری پویشهای گوناگون #نذر_خون_به_جای_قمه_زنی یا #اهدا_خون_آگاهانه مردم تمام همدلی خود را به نمایش گذاشتند .
اما این پایان راه نیست ، مثل اطعام یتیمان در شبهای قدر و ماه مبارک رمضان ، دستگیری و هدفمندی کمکها در ایام خاص یک نگاه سرد به نظر می رسد باید توجه داشت که در تمام سال باید به هم بیندیشیم و به فکر هم باشیم ، این در خصوص اهدا خون هم صدق می کند . نیاز به خون همیشگی است .
نیاز به خون همیشگی است / اهدا پلاکت را هم رواج دهیم ، هر اهدا کننده یک مروج
به راستی نیاز به خون همیشگی است و البته این روزها نیاز به پلاکت ضروری به نظر می رسد .
در مقوله اهدا خون و اهداکنندگان خون تفکرات متفاوت است ، بسیاری به عنوان زکات سلامتی به آن نگاه می کنند و بسیاری با توجه به شرایط شغلی ، نیاز مقطعی اطرافیان و بسیاری هم به عنوان یک نذر و یک نیاز که در صورت این عزم ستودنی است .
دکتر مرادی مدیرکل انتقال خون استان گیلان جمله ای خاص را
زمزمه می کند :
تن هیچ مریضی به ناز طبیبی نیازمند مباد ، اما بیماری قابل
انکار نیست و وظیفه ما در سازمان است که برای تامین و
ارسال خون و پلاکت همت کنیم و بیمار و همراهانش تنها با
آلام بیمار خود دست و پنجه نرم کنند .
بی شک مسدولان انتقال خون گیلان تحت تاثیر حضور مردم و همراهیشان با انرژی مضاعف تلاش می کنند ، سفیدپوشان سلامت که بعضا روز و شب ، تعطیل و غیر تعطیل ندارند چون بخش سلامت لحظه هم نمی شناسد .
نکته مهم اینکه از همه طیفهای اجتماعی از معلم و محصل ، کارگر و کارمند ، پزشک و مهندس ، پیر و جوان ، زن و مرد در این سنگر همرزم هستند .
خانم دکتر گیتی ایزدی پور مدیر پزشکی انتقال خون گیلان و
مدیر واحد برنامه ریزی ، جذب و حفظ اهداکنندگان در خصوص
نیاز به خون می گوید :
نیاز به خون مثل هواست ، مگر می شود گفت در زمان و مکان
خاص نیاز وجود ندارد و البته بهتر خون تازه تر و به روزتر
باشد تا موجب شادابی گیرنده خون شود .
وی معتقد است همچنان به مروجان اهدا خون و پلاکت نیازمندیم و با شوقی استثنایی آماده آموزش هستند .
به هر تقدیر باید تکرار کنیم که نیاز به خون و پلاکت همیشگی است .
نیاز به خون همیشگی است و #ایثار_ادامه_دارد
محرم و صفر آمد و رفت و به ربیع الاول رسیدیم ، بارها و بارها باید قدردان مردمی بود که یار و همراه سازمان انتقال خون بودند تا بتواند یاری بخش این سازمان در تامین خون نیازمندان باشند ، اما اینبار پویشی را ادامه می دهیم و با صدای رسا می گویم ایثار ادامه دارد .
خون فروشی نیست ، به شایعات توجه نکنید
در ابتدا در خصوص محاسن فضای مجازی گفتیم ، اما در خصوص معایب آن هم بگویم که بعضی ها شایعاتی را دامن می زنند که با یک سرچ ساده می توان صحت آن را به دست آورد ، شایعاتی که می گوید خون در کشورهای حاشیه ای به فروش می رسد ، مطلبی که صحت ندارد .
علم و در واقع طب انتقال خون بسیار پیچیده و روبه رشد است اما هنوز مصنوعی ندارد ، یکی از فاکتورهای سازگاری خون بحث قومیتهاست و البته خون و نگهداری آن که بحث بسیار مهمی است .
اگر کمی بررسی کنیم متوجه می شویم که خون کمتر از 10 روز مبحث مهمی است و البته استانی مثل گیلان که چند مشکل اساسی آن را احاطه کرده است .
1-گیلان استان سالمندی است .
2-7 درصد هموفیلی و تالاسمی کشور در گیلان زندگی می کنند .
3-سرانه سرطان در گیلان به دلایل مختلف بالاست .
4-فابیسم در گیلان رایج است .
5-بیماریهای قلب و عروق آمار بالایی دارد
6-سرانه تصادفات در گیلان بالا است .
با 6 موردی که ذکر شد و یک ملاقات از بیمارستانهای رازی ، حشمت ، پورسینا و ... و البته یک روز گذراندن ایام در مقابل سازمان انتقال خون گیلان و آمار به دست آمده از خروجی پلاکت و خون همه ما را قانع می کند :
نیاز به خون همیشگی است و #ایثار_ادامه_دارد.
سردبیر : حمیدرضا رحیم زاده