نخستین رویداد ملی "روز درهای باز کشاورزی" امروز (یکشنبه) به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با پیام «نیم قرن تلاش، نیم قرن افتخار برای امنیت غذایی کشور» در موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت کلید خورد.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: نخستین رویداد ملی روز درهای باز کشاورزی از سوی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) همزمان با سراسر کشور با هدف اطلاع‌رسانی از ۵۰ سال تجربه پژوهش و یافته‌های این سازمان به تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان، کارشناسان و مدیران در حال برگزاریست.

مریم حسینی با بیان اینکه بازدید، هم‌اندیشی و تلاش برای هم‌افزایی از برنامه های این رویداد است، اظهار کرد: یافته‌های موسسات و مراکز زیرمجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در قالب رویداد ملی روز درهای باز کشاورزی اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی بیان کرد: همچنین موسسه تحقیقات برنج کشور زیرمجموعه سازمان گفته شده از سال ۱۳۷۳ به صورت رسمی شروع به کار کرده‌است؛ ضمن اینکه سابقه پژوهش در ارتباط با برنج، مربوط به سال ۱۳۳۸ تاکنون است.

وی اضافه کرد: دستاوردهای موسسه تحقیقات برنج کشور در قالب به‌نژادی، به‌زراعی و یافته‌های کاربردی در نخستین رویداد ملی روز درهای باز کشاورزی با برگزاری نمایشگاه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده شده‌است.

نخستین رویداد ملی ” روز درهای باز کشاورزی” در گیلان کلید خورد

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور بیان کرد: بازدید شرکت‌کنندگان از بخش‌های تحقیقاتی موسسه شامل تحقیقات گیاه‌پزشکی، اصلاح و تهیه بذر، خاک و آب و فنی و مهندسی از دیگر برنامه‌های این رویدادست.

وی اظهار کرد: همچنین محققان و اعضای هیات علمی، مهمترین و به‌روزترین یافته‌های موسسه تحقیقات برنج کشور را برای بازدیدکنندگان رویداد ملی یادشده بیان می‌کنند.

حسینی افزود: پخت ارقام جدید برنج شامل «توکا و کیان» در آزمایشگاه کیفیت دانه از دیگر برنامه‌های موسسه تحقیقات برنج کشور در جریان برگزاری این رویدادست و در پایان پس از ارزیابی بازدیدکنندگان اعم از کارشناسان، مروجان، کشاورزان، دانشجویان و دانشگاهیان از این رویداد، در ارتباط با چگونگی همکاری‌های مشترک نیز گفت و گو می‌شود.

بر اساس آخرین آمار، گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده‌ترین محصولات کشاورزی استان به شمار می‌رود.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است، شهرستان‌های رشت و صومعه‌سرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.