نایب رئیس کمیسیون بهداشت با انتقاد از اینکه حذف ارز ترجیحی، افزایش ۷ تا ۱۰ برابری قیمت دارو و تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی را در پی دارد تاکید کرد که دارو و تجهیزات پزشکی، کالاهای ضروری و حیاتی است نه کالای لوکس بنابراین باید پشتوانه ارزی برای دارو حفظ و یک درصد ارزش افزوده و تمامی منابع قانونی سلامت تامین شود.
فاطمه محمدبیگی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت با انتقاد از اینکه تصمیم دولت برای حذف ارز ترجیحی دارو و تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی افزایش ۷ تا ۱۰ برابری قیمت این کالاها را در پی دارد، گفت: این اقدام مشکلات زیادی را برای مردم و بیماران در پی خواهد داشت و در این رابطه به دولت تذکر می دهیم که در این کار تجدیدنظر کند.
وی با بیان اینکه اکثر اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم مخالف اجرای طرح دارویار بودند، افزود: در حال حاضر هم موافق حذف ارز ترجیحی نیستیم زیرا نگران عدم پرداخت مابه التفاوت افزایش نرخ ارز ترجیحی هستیم؛ ارز ۴۰ هزارتومانی و ۶۰ هزارتومانی می تواند در مسیر تامین داروی اقشار آسیب پذیر جامعه مشکلات زیادی را ایجاد کند و این هشدار را به دولت می دهیم.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس دوازدهم، ادامه داد: کمیسیون بهداشت برای حمایت از مردم، جلساتی را با حضور مسئولان وزارت بهداشت، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه برگزار و مکاتباتی را هم با دولت داشته است؛ ما تاکید داریم که دارو و درمان و تجهیزات پزشکی کالاهای ضروری و حیاتی مردم محسوب می شوند نه کالای لوکس بنابراین باید پشتوانه ارزی برای دارو حفظ و یک درصد ارزش افزوده و تمامی منابع قانونی سلامت تامین شود.
محمدبیگی یادآور شد: اگر منابع قانونی حوزه سلامت تامین شود مشکلات این حوزه حل خواهد شد؛ در دهه ۸۰ سهم سلامت از تولید ناخالص ملی ۷.۹ درصد و وضعیت سلامت مردم بهتر بود اما متاسفانه در ۲۰ سال گذشته و در دولت های مختلف شاهد کاهش سهم سلامت هستیم و به ۳.۹ رسیده است و به نوعی بهداشت و سلامت از اولویت های دولت ها خارج شد و این اقدامی بسیار خطرناک است زیرا با کاهش سلامت مردم، بیماری ها افزایش می یابد و بیماران خاص و صعب العلاج با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد؛ در این رابطه به دولت تذکر جدی می دهم و تاکید می کنم که به این مهم توجه جدی و ویژه داشته باشد./
- نویسنده : حمیدرضا رحیم زاده
- منبع خبر : خانه ملت
Saturday, 2 August , 2025
7 صفر 1447