رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از آغاز برداشت محصول گل گاوزبان از یک هزار و ۲۷۶ هکتار از باغات استان خبر داد.

سرویس اقتصادی موج برنا- صالح محمدی اظهار کرد: هم‌اینک برداشت این گیاه دارویی و پرخاصیت از باغات پایین دست اشکورات سفلی شهرستان رودسر آغاز شده و به مرور در باغستان‌های سایر شهرستان‌های استان نیز انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه سطح زیرکشت محصول گل گاوزبان گیلان یک هزار و ۲۷۶ هکتار است، پیش بینی کرد: امسال ۶ هزار و ۵۰۰ تن محصول تر از باغات استان برداشت شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: در زمان حاضر ۶ هزار و ۵۲۶ بهره‌بردار در شهرستان‌های رودسر، املش، آستارا، سیاهکل، تالش، رودبار و رضوانشهر به کشت و کار گل گاو زبان مشغول هستند.

وی با بیان اینکه برداشت این محصول از اواخر فروردین ماه آغاز شده و تا اواسط تیرماه ادامه می یابد، اضافه کرد: شهرستان رودسر با ۵۰۷ هکتار و تولید سالیانه ۲ هزار و ۱۶۳ تن محصول تر بیشترین سطح زیر کشت و تولید گل گاوزبان را به خود اختصاص داده‌است.

به گفته وی، این استان رتبه نخست تولید گل گاوزبان را در سطح کشور دارد.

برداشت گل گاوزبان که گونه‌ای سازگار با شرایط اقلیمی استان است تا اواسط تیرماه ادامه دارد؛ گل گاوزبان گیاهی علفی و چندساله با عمر اقتصاد ۵ – ۴ سال است؛ اندام مورد استفاده آن گل بوده و زمان بذرپاشی آن از نیمه دوم اسفندماه تا نیمه نخست فروردین ماه است.

گل گاوزبان یکی از گیاهان دارویی بسیار مهم و مفید بوده که خواص درمانی بی‌نظیری دارد؛ از برگ‌ها و گل‌های این گیاه برای تهیه عرق و دمنوش گیاهی استفاده می‌شود؛ گل گاوزبان به صورت دم کرده مصرف می‌شود که برای تقویت حواس، تصفیه خون، اعصاب، درمان سرماخوردگی، برونشیت، سرفه، التهاب و ورم کلیه‌ها، سرخک، مخملک، رماتیسم و بیماری های قلبی مفید است.