پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403        پایگاه خبری موج برنا

همایش "سازمانهای مردم نهاد " همزمان با چله انقلاب برگزار شد

 

همایش "سازمانهای مردم نهاد " همزمان با چله انقلاب با هدف رونمایی

از سامانه یکپارچه سازی سمنها با حضورمعاونت مشارکتهای امور

اجتماعی وزارت کشور و استاندارگیلان در سالن غدیر برگزار شد .

 

 

سرویس ورزشی موج برنا – نشست هم اندیشی " سازمانهای مردم نهاد استان گیلان " با همت مدیرکل امور اجتماعی استانداری در سالن غدیر استانداری و سازمانهای مردم نهاد که در فرمانداری ، نیروی انتظامی ، جوانان (معاونت ورزش و جوانان استان گیلان)و استانداری از ساعت 10 صبح پنجشنبه 27 دی ماه برگزار شد .

این مراسم با حضورکمال اکبری معاونت مشارکتهای اموراجتماعی وزارت کشور ، استاندار گیلان ،  ابروفراخ مدیرکل امور اجتماعی استاندار گیلان ، مدیرکل بهزیستی استان گیلان و جعفرزاده نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ، هاشم اسماعیلی معاونت جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان برگزار شد .

اولین سخنران مدیرکل بهزیستی استان گیلان

در ابتدا محمدرضا پارسی مدیرکل بهزیستی استان گیلان به اهمیت " سازمانهای مردم نهاد " اشاره کرد و افزود :

سازمانهای مردم نهاد در حوزه بهزیستی فعالیت می نمایند و بسیاری از امور در حال حاضر توسط سمنهای در حال اجرا و پیگیری است .

مدیرکل بهزیستی استان گیلان به حمایتهای سمنها اشاره کرد و خاطرنشان کرد و گفت : 20 خانه شبانه روزی ، 18 خانه نگهداری نوجوانان و جوانان فعالیت می نمایند که در این زمینه فعالیتهای خوبی انجام می شود .

وی در خصوص حمایت از کودکان کار هم اشاره کرد و افزود : با توجه به افزایش کودکان کار ، تعدادی از این سمنها در این خصوص فعالیت می نمایند .

دومین سخنران پیمان بازدیدی نماینده سازمانهای مردم نهاد استان گیلان

در ادامه پیمان بازدیدی نماینده سازمانهای مردم نهاد استان گیلان به لزوم حمایت از سازمانهای مردم نهاد اشاره کرد و گفت :

با حضور آقای اکبری معاون محترم وزیر کشور و جعفرزاده نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم در خصوص لایحه های حمایتی از سازمانهای مردم نهاد تلاش و احتمام بیشتری صورت بگیرد .

وی به لزوم نگرش ویژه به سازمانهای مردم نهاد هم اشاره کرد و افزود : باید در پیشبرد قوانین پروانه فعالیت و تمدید پروانه ها موسسات راهکاری را ایجاد کرد تا با سهولت بیشتری امور را پیش برد .   

سومین سختران رضوان مدیر موسسه " فن آوری هوش برتر

رضوان مدیر موسسه " فن آوری هوش برتر " بودند که با تقدیر از هاشم اسماعیلی معاونت اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان به دلیل حمایت از جوانان میتکر گیلان به فعالیت سمنها اشاره کرد و افزود :

 حمایت از سمنها و جوانان موجب رشد و ارتقا می باشد و همانطور که جوانان دهه اول انقلاب در هشت سال دفاع مقدس مردانه ایستادند و از مرزهای جعفرافیایی دفاع کردند ، جوانان امروز هم در علم و صنعت مردانه حضور دارند و خواهند جنگید .

  چهارمین سخنران موسسه پویش مهر گیلان

چهارمین سخنران " پویش مهرگیلان "  بود و که طراحی و رونمایی از سامانه یکپارچه سازی سمنهای استان گیلان را برعهده داشت.

 مجری این طرح به هفت چالش پیش رو سمنها اشاره کرد و گفت : معرفی سمنها در این سامانه " به دلیل رفع ناشناخته بون سمنها " ، موقعیت مناسب برای بیان و ثبت  عملکردسمنها ، عدم توازن فرصتها " تساوی در حقوق سمنها و حدود اختیارات " ، جلوگیری از مکانیکی عمل کردن سمنها و حضور در دنیای پر سرعت رسانه عصر جدید

پنجمین سخنران میزبان همایش ، ابروفراخ مدیرکل امور اجتماعی استانداری گیلان

خانم ابروفراخ به اولینهای استان گیلان اشاره کرد و افزود : اولین فرصت برای شهرسازی ، اولین بلدیه ، اگو ، اولین منبع انرژی ، اولین چایخانه ، اولین کتابخانه ، اولین داروخانه شبانه روزی ، اولین آسایشگاه معلولین و سالمندان و اولین مریضخانه ملی که نشان از ظرفیت و توانایی مرد هوشمند گیلان برای حضور در عرصه برترینهاست .

مدیرکل امور اجتماعی استانداری گیلان به توسعه پایدار با حضور سمنها اشاره کرد و افزود : در سال 97 حدود 40 درصد افزایش کمی داشته ایم . در ثبت سمنها 48 درصد در بعد اجتماعی ، 19 درصد خیریه ، 9درصد فرهنگی ، ورزشی ، 5/7 درصد اعتقادی  و 10 درصد در سایر موارد ( تحقیقات ، کشاورزی و امداد و نجات ) فعال هستند .

ششمین سخنران جعفرزاده نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی

جعفرزاده نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی به حضور موفق جوانان در عرصه های مختلف اشاره کرد و گفت : در بنیاد شهید تجربه حضور جوانان برای برگزاری یادبود شهدا را داشته ایم و این تجربه موفق بوده است .

وی در ادامه گفت : حضور سمنها در بسیاری از موارد موفق بوده و موجب پیشبرد کار داشته است ، اما در مواردی هم باید جوانب مختلف را در بخش محیط زیست و نظایر این باید توجه بیشتری داشته باشند .

هفتمین سخنران کمال اکبری معاونت مشارکتهای امور اجتماعی وزارت کشور

کمال اکبری معاونت مشارکتهای امور اجتماعی وزارت کشور به حضور سمنها و اعتماد دولت تدبیر و امید اشاره کرد و افزود : در آستانه چله انقلاب همچنان شاهد تبلور و شکوفایی تسل جوان و تعالی ایران اسلامی هستیم .

کمال اکبری به لزوم توجه و حمایت از سازمانهای مردم نهاد اشاره کرد و گفت : بیش از تصویب لوایح نیاز به عزم ملی است . جوانان ما امروز حضور در جامعه را حس   می کنند و باید به این جوانان پورشور که در نهایت تلاش و بدون چشم داشت فعالیت می کنند تشکر و قدردانی نمود و با حمایت و توجه بیشتر در پیشبرد امور احتمام ویژه ای داشت .

معاونت مشارکتهای امور اجتماعی وزارت کشور به افتتاح سامانه کشوری سازمانهای مردم نهاد کشور اشاره کرد و افزود : در دهه مبارک فجر از این سامانه کشوری رونمایی می شود و امکان حضور جدی ثمنها در این سامانه خواهیم بود .

هشتمین سخنران دکتر سالاری استاندار گیلان

دکتر سالاری در این نشست اظهار داشت: استان گیلان از نظر تعدد تشکل های مردم نهاد جایگاه خوبی را در سطح کشور دارد اما آنچه که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد،کیفیت خدمات و فعالیت های آنان است.

وی کیفیت افزایی به خدمات سازمان های مردم نهاد را در گرو دو اصل مهم خواند و افزود: علاوه بر لزوم حمایت های دولتی ، ارتقاء سطح علمی و توانمندی های اعضای این تشکل ها نیازمند تقویت است.

سالاری بیان داشت: آمادگی داریم تا برای تقویت تشکل های مردم نهاد گیلان اقدامات حمایتی را به انجام رسانیم و توسعه این نهادهای غیردولتی را بیش از پیش محقق کنیم.

نماینده عالی دولت در گیلان اثرگذاری فعالیت تشکل های مردم نهاد را معیار خوبی برای سنجش کیفی دانست و گفت: در مسائلی همچون مسائل زیست محیطی سدشفارود شاهد تحقق این امر بودیم اما باید توجه کنیم تا کارکرد اصلاحی و منفعت عمومی نیز مورد تاکید فعالیت های گروه های سازمان یافته مردمی باشد.

وی خاطرنشان کرد: آنگاه که تصمیم ها و اهداف فعالیت سازمان های مردم نهاد همراه با نگاه کارشناسی و در جهت رسیدن به انتفاع عمومی باشد ارزشمند تلقی می شود،در غیر این صورت تحقق برخی دستاوردهای کوتاه مدت و کوچک مقیاس موجب جلوگیری از تحقق دستاوردهای توسعه محور می شود.

استاندار گیلان با بیان اینکه می توان در دو کارکرد اجرا و نظارت از ظرفیت تشکل های مردم نهاد بهره مند شد،تصریح کرد: در بعد اجرا تا آنجا که قانون امکان مشارکت این تشکل ها در انجام امور را بدهد می توان نسبت به اعطای تکلیف برای فعالان سمن ها اقدام کرد.

وی در بحث نظارتی هم بیان کرد: بهترین نوع امر به معروف و نهی از منکر، نظارت مردم بر مردم و نظارت مردم بر مسئولان  است زیرا جامعه هیچگاه از نظارت عمومی بی‌نیاز نیست و با این شیوه خرد جمعی در کنار نظارت قانونی قرار می گیرد.

نماینده عالی دولت در گیلان خواستار مشارکت سمن‌های استان در طرح‌های چون ساماندهی آب‌بندان‌ها، کنترل سیلاب و احداث شناگاه‌ها شد و گفت: مردمی کردن برخی طرح‌ها علاوه بر افزایش کیفیت کار موجب اشتغالزایی و ایجاد درآمد برای مردم منطقه می شود.

وی با اشاره به وجود 2 هزار آب‌بندان در استان افزود: این طرح نه تنها عوارض زیست محیطی ندارد، بلکه با توسعه ابعاد در برخی از آب‌بندان‌ها و افزایش عمق آنها میزان ذخیره آب برای کشاورزی به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند.

سالاری با بیان اینکه شیوه‌نامه طرح ساماندهی آب‌بندان‌های استان به شهرستان‌ها ابلاغ شده،خاطرنشان کرد: تأمین آب کشاورزی اولویت اول اجرای طرح ساماندهی‌ آب‌بندان‌ها و بهره‌برداری از طرح‌های اشتغالزایی اولویت دوم اجرای این طرح است.

وی با تاکید بر مشارکت بخش خصوصی در احداث شناگاه در بیش از 80 نقطه استان تصریح کرد: با مشارکت مردمی می توان از این امر جهت اشتغال و درآمدزایی مردم منطقه بهره برد و از بروز مشکلاتی چون هزینه‌های نجات غریق، هلال احمر و ... کاست.

استاندار گیلان مشارکت مردمی با هدایت و مدیریت دولتی را موجب توسعه استان خواند و ابراز امیدواری کرد: با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد محیط امن‌تری جهت فعالیت‌های اقتصادی ، تولید فراهم تا شاهد اشتغال جوانان باشیم.

مراسم جانبی با حمایت از صنایع دستی و نمایش اسطوره مقاومت " میرزاکوچک جنگلی " در چله انقلاب

یکی از جلوه های بارز سازمانهای مردم نهاد حضور " نیکوکاران شریف " در استقبال از میهمانان و پذیرایی بود .

دیگر جلوه این مراسم نمایش حضور زنان هنرمند در عرصه صنایع دستی بود .

نمایش " میرزا کوچک جنگلی " در آستانه چله انقلاب هم بخش قابل توجه این مراسم بود .