شنبه 8 اردیبهشت 1403        پایگاه خبری موج برنا

Image result for ‫محمد علی آذربانی‬‎

 

 

 

بیست و سوم آبان سالگرد " زنده یاد محمدعلی آذربانی " گرامی باد

 

" زنده یاد محمدعلی آذربانی " خیر نام آشنای گیلانیان و بانی  مدرسه ،

بانک خون و درمانگاه هموفیلی گیلان و اولین رادیولوژی در بیست و سوم

آبان 93 دعوت حق را لبیک گفت .

 

 

 

 

 

 

یادداشت سردبیر موج برنا – 23 آبان 1393 خبری تلخ گیلان را در غم فرو برد خبر کوتاه اما جانکاه و بسیار سنگین بود  ((حاج محمد علی آذربانی )) واقف و خیر سرشناس گیلانی دار فانی را وداع گفت و دعوت حق را لبیک گفت .

امروز چهارمین سالگرد در گذشت زنده یاد (( حاج محمدعلی آذربانی ))است ، مردی که قدم به قدم و نفس به نفس یادش و خاطره اش زمزمه می شود و از اذهان خارج نمی شود .

jpg2556jpg2558jpg2560

زنده یاد ((حاج محمدعلی آذربانی ))

حاج محمدعلی آذربانی از نیکو کاران نام آشنای گیلانی در سال ۱۲۹۸ هجری شمسی است ، ایشان در چله خانه رشت به دنیا آمد و همواره در کارهای خیر پیشگام و پیش قدم بوده است.

آن مرحوم از پیشگامان راه اندازی تشکیلات رادیولوژی در رشت بودند ، در عرصه سلامت و آموزش گستره ای از خیر است  و این گشاده دستی و قلبی دریایی از دیرباز تا سالیان اخیر منشا خیر بود و در سالهای اخیر ساختمان هایی را به رایگان به برخی از نهادها و ادارات دولتی واگذار کرده اند ، زمینها و ساختمانهایی که با احداث مکان های عام المنفعه مانند مدرسه ، بانک خون و درمانگاه هموفیلی گیلان خدمات ارزنده و ماندگاری از خود به یادگار  گذاشته اند.

((حاج محمدعلی آذربانی )) : قهرمان موسسه اویس قرنی

((حاج محمدعلی آذربانی )) از نیکو کاران نام آشنای گیلانی بود که در سال ۸۱ از طرف موسسه نیکوکاری اویس قرنی قهرمان نیکوکاری سال شناخته شد.

((حاج محمدعلی آذربانی )) در مسیر زمان

((حاج محمدعلی آذربانی )) از نیکو کاران نام آشنای گیلانی به سال ۱۲۹۸ هجری شمسی در چله خانۀ رشت تولد یافت . پدرش حاج میرزا آقا آذربانی (متوفای ۱۳۵۳) نیز نیکوکار بودند و البته  مالک " قنادی آذربانی " ، که درآمد حاصله از قنادی خود را صرف امور خیریه می نمود . یکی از امور خیری که انجام می شد ، هزینۀ ازدواج جوانان بی بضاعت را می پرداخت و نکته جالب اینکه شرینی مراسم ازدواج ایشان را رایگان از مغازۀ قنادی خود می داد.

یگانه فرزند ایشان حاج محمد علی در همین مکتب پرورش یافت و زیردست چنین پدری بزرگ شد. تحصیلات مقدماتی را در مکتب خانۀ محل و سپس در مدرسه نایب الصدر رشت ادامه داد. از سال ۱۳۱۴ خورشیدی در بازار رشت به کار تجارت مشغول گردید و مدتی هم در بازار تهران مشغول بکار بود.

در بازگشت به رشت ، در قنادی پدرش به یاری وی شتافت . در نوزده سالگی تحولی در مسیر زندگی او رخ داد و با دختری از خانواده محترم قلاجیان پیوند زناشویی بست که حاصل آن ۵ فرزند نیکوکار است .

((حاج محمدعلی آذربانی )) در سن 24 سالگی و سومین سال ازدواج یعنی  سال ۱۳۲۲ به مکۀ معظمه مشرف شد.

 

((حاج محمدعلی آذربانی )) و متولی تحولات روز صنعتی

بعد از بازگشت از مکه در سرای میرزا کوچک ، تجارتخانه ای موسوم به «گیلان محصول» را راه اندازی نمود و در ضمن، کارخانه بسته بندی برخی از محصولات را نیز به کار انداخت ، بی شک گستردگی ، تنوع و حجم فعالیت منشا خیر هم بوده است .

در گیلانِ آن زمان قند نبود و به جای آن کشمش و خرما مصرف می شد. برای اولین بار کارگاههای قند سازی را در سه نقطه رشت راه اندازی و در گونی های ۸۰ کیلوئی به بازار عرضه داشت.

((حاج محمدعلی آذربانی )) تحول در حمل و نقل شهری

خیابان های آن زمان رشت، سنگ فرش بود و جابجایی مردم توسط درشکه (فایتون روسی) صورت می گرفت که محمدعلی آذربانی چند دستگاه ماشین از تهران خریداری و آن را به عنوان تاکسی در رشت به کار انداخت که اعتصاب درشکه چیان این شهر را در ۲۱تیرماه ۱۳۲۹به همراه داشت .

در دهۀ سی چندین دستگاه تیلر کشاورزی را برای اولین بار از ژاپن وارد و آن را جهت استفاده، روانۀ بازار کار نمود.

((حاج محمدعلی آذربانی )) همراهی با کلام الله مجید

این نیکوکار در خانۀ خود، جلسات قرآن ترتیب می داد که چندین بار از سوی مامورین دولتی آن زمان تحت تعقیب قرار گرفت.

((حاج محمدعلی آذربانی )) همگام با تکنولوژی اینبار با ورود به عرصه سلامت

رشت فاقد رادیو لوژی بود و مردم از این جهت دچار مشکل بودند که ایشان در راه اندازی تشکیلات رادیو لوژی در رشت، پیشگام شدند.

همچنین به عرضۀ لوازم برقی چون: تلویزیون و یخچال و . . . نیز پرداختند که این کار برای نخستین بار از طرف ایشان انجام شد.

((حاج محمدعلی آذربانی )) قلبی دریایی با 5 دهه همراهی

((حاج محمدعلی آذربانی )) 7 دهه همراهی با مردم را در کارنامه زندگی خود دارد ، حتی در سالهای اخیر ساختمان هایی را به رایگان به برخی از نهادها و ادارات دولتی واگذار کرده اند و با احداث مکان های عام المنفعه مانند مدرسه، بانک خون و بیمارستان هموفیلی رشت که به نام پدرش (حاج میرزا آقا) نام گذاری شده است، خدمات ارزنده و ماندگار از خود به یادگار گذارده اند. در سال ۸۱ ایشان از طرف موسسه نیکوکاری اویس قرنی قهرمان نیکوکاری سال شناخته شدند.

تجلیل و تکریم و نکوداشت زنده یاد (( حاج محمدعلی آذربانی ))

در آستانه چهلمین روز در گذشت (( حاج محمدعلی آذربانی )) خیر گیلانی 28 آذرماه 1393 در محل سالن اجتماعات بانک صادرات گیلان با سخنرانی حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد نائب رییس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

 

 

 

 

 

 

در این مراسم که با حضور استاندار ، نمایندگان مردم رشت و دیگر شهرهای گیلان  در مجلس شورای اسلامی و دیگر مقامات لشگری و کشوری با شکوه و عظمتی خاصی  برگزار شد ، تجلیلی بر 7 دهه حضور خیر معنوی ایشان و سالیان متمادی خانواده آذربانی برگزار شد .

نام ماندگار((حاج محمدعلی آذربانی )) مسابقات بسکتبال پیشکسوتان استان گیلان با عنوان یادبود چهره های ماندگار استان، دکتر هدایت یزدانی و حاج محمدعلی آذربانی برگزار شد.

مسابقات بسکتبال پیشکسوتان استان گیلان به همت هیئت بسکتبال استان گیلان و با عنوان یاد بود چهره های ماندگار استان ، دکتر هدایت یزدانی و حاج محمدعلی آذربانی، در سالن اختصاصی بسکتبال مجموعه ورزشی شهید عضدی رشت برگزار شد.

سه تیم و در سه روز و با شرکت اکثر پیشکسوتان زحمتکش بسکتبال گیلان زمین در قالب سه تیم رشت الف، رشت ب (پاک تحریر-CBS  ) و صومعه سرا به زیبایی انجام شد.

دیدار اول بین تمهای صومعه سرا و رشت ب انجام شد که با برتری 67 بر 58 تیم رشت ب همراه بود. در مصاف پرگل دوم، رشت الف توانست با نتیجه 94 بر 86 صومعه سرا را مغلوب کند و بدین ترتیب فینال پرشور این رقابت ها دوشنبه 22 دی، بین دو تیم رشت الف و رشت ب برگزار شد که با نتیجه 79 بر 50 به سود تیم رشت ب (پاک تحریر(-CBS   به پایان رسید.

Image result for ‫محمد علی آذربانی‬‎

رضا خان محمدی، مهرداد چهرسیمین، مهرداد جوافشان، احمد امین نیا، اصغر قاسمیان، امیر ناظری، پرویز صلاح کار، محمد مقیمی و رضا مقیمی بازیکنان پیشکسوت تیم رشت ب (پاک تحریر-CBS) بودند.

در تیم رشت الف، حاج محمود استوار، فرهاد گلبند، شاهرخ عبدی، فرزاد مهدی پور، رضا مصیب پور، رامین یگانه، فرزاد گلبند، جواد امیری، فرشید عابد رسولی، محمد جوافشان، رضا ملک و مرتضی صلحی بازیکنان این تیم را تشکیل دادند.

همچنین کامران خلیلی، عبدل گلشاهی، افشین منتظر، نعیم خاکسار، رامین شادبخش، فریبرز شاه محمدی، علی گلشاهی، حسن متعهدی، شهرام گلرنگ و سعید پورنائب پیشکسوتان تیم صومعه سرا بودند.

پس از دیدار فینال این رقابت ها با حضور خانواده های دکتر هدایت یزدانی و حاج محمدعلی آذربانی، در مراسمی باشکوه از پیشکسوتان و زحمتکشان بسکتبال استان تقدیر بعمل آمد.

 

Image result for ‫محمد علی آذربانی درگذشت‬‎

 

پایگاه خبری موج برنا سالگرد این مرد بزرگ را گرامی می دارد

 امیدواراست با مرور این خاطرات از این مکتب عشق به همنوع

 بیشتر بیاموزیم .

" روحش شاد و یادش گرامی "